ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουχαλεμπία με σιρόπι βανίλιας

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουχαλεμπία με σιρόπι βανίλιας
© Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μουχαλεμπία με σιρόπι βανίλιαςΜπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ

Υλικά για 6 άτομα

Υλικά για τη μουχαλεμπία:

  • 1 κιλό νερό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ

Υλικά για το σιρόπι: 

  • 300 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • Easy
  • 20 λεπτά
  • 6 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα 900 γρ. από το νερό με τα 30 γρ. ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στα υπόλοιπα 100 γρ. νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν αρχίσει ο βρασμός.
  3. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, την αδειάζουμε σε μικρά μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
  5. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.
  7. Ξεκολλάμε από τα μπολ τη μουχαλεμπία και την περιχύνουμε με σιρόπι.
  8. Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με φρούτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ