- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μουχαλεμπία με σιρόπι βανίλιας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα 900 γρ. από το νερό με τα 30 γρ. ζάχαρη.
- Διαλύουμε το κορν φλάουερ στα υπόλοιπα 100 γρ. νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν αρχίσει ο βρασμός.
- Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, την αδειάζουμε σε μικρά μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.
- Ξεκολλάμε από τα μπολ τη μουχαλεμπία και την περιχύνουμε με σιρόπι.
- Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με φρούτα.