ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτας με κρέμα βανίλιας

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μους σοκολάτας με κρέμα βανίλιας
© Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μους σοκολάτας με κρέμα βανίλιας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ

Υλικά για 8 άτομα

Για τη μους σοκολάτας: 

  • 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 10 γρ. κακάο
  • 250 γρ. ασπράδι αυγού (από 8 μέτρια αυγά)
  • 90 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα βανίλιας: 

  • 240 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 120 γρ. γάλα
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 1 λοβό βανίλια
  • Easy
  • 120+
  • 8 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα βανίλιας:

  1. Τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα και τη λιώνουμε ελαφρώς σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  2. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
  3. Τους βάζουμε στο γάλα, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
  4. Βάζουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  5. Μόλις πάρει βράση, αδειάζουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα.
  6. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Ανακατεύουμε ξανά και τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Για τη μους σοκολάτας:

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το κακάο και τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  4. Ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  5. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, σε μέτρια ταχύτητα.
  6. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και μοιράζουμε σε 8 ποτήρια μέχρι τη μέση.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη σύνθεση: 

  1. Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την κρέμα βανίλιας σε μορφή συνταγής.
  2. Με έναν κορνέ μοιράζουμε στα ποτήρια με τη μους και την κρέμα βανίλιας που έχουμε χτυπήσει, και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ