ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους ρυζόγαλο με βανίλια

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μους ρυζόγαλο με βανίλια
© Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μους ρυζόγαλο με βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ

Υλικά για 14 άτομα
  • 2 κιλά φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασσέ
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 λοβοί βανίλιας
  • 5 φύλλα ζελατίνης (25 γρ.)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
  • κανέλα για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 55 λεπτά
  • 14 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε τους λοβούς της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους.
  2. Τους βάζουμε σε λίγο γάλα, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι και το γάλα με τη βανίλια.
  4. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση.
  5. Ανακατεύουμε σταδιακά για 30 λεπτά τουλάχιστον έως ότου μαλακώσει το ρύζι.
  6. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  7.  Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στραγγίσει.
  8. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και η ζελατίνη.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρό σκεύος, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα άλλο μπολ με πάγο, και ανακατεύουμε σταδιακά έως ότου κρυώσει και αρχίσει να πήζει.
  10. Τότε προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  11. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγαλύτερο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο.
  12. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ