- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χριστουγεννιάτικο κέικ με δύο σοκολάτες, ξηρούς καρπούς και δαμάσκηνα
Τέλειο και για βασιλόπιτα!
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από όλα τα κέικ μόνο αυτό μπορεί να ξυπνήσει στον ουρανίσκο σου τα Χριστούγεννα κάθε μέρα του χρόνου. Μπαχαρικό, πλούσιο, πορτοκαλένιο και υγρό, εθιστικό και πανεύκολο να το φτιάξεις. Επίσης, μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική συνταγή μιας βασιλόπιτας.
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με δύο σοκολάτες, ξηρούς καρπούς και δαμάσκηνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε για 1 ώρα τα δαμάσκηνα στο κονιάκ.
- Τρίβουμε χοντρά στο μούλτι τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τις σοκολάτες.
- Στο τέλος, πολτοποιούμε στο μούλτι και το κονιάκ με τα δαμάσκηνα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι με τη μπέικιν και το ξύσμα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Με μαρίζ, ανακατεύουμε στο μείγμα τα δαμάσκηνα με το κονιάκ, τις δύο σοκολάτες και τους ξηρούς καρπούς.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 30 εκ. ή τη στρώνουμε με βρεμένη λαδόκολα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tip
*Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε ρούμι ή ουίσκυ.
*Επειδή έχει βαριά υλικά αυτό το κέικ δεν φουσκώνει πολύ. Αλλά βγαίνει υγρό και ζουμερό, οπότε μην ξεγελαστείτε αν το δοκιμάσετε με πιρούνι και σας βγει υγρό.