- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για stollen. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα δύο αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το cottage cheese, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το βούτυρο και το ρούμι, και χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη.
- Έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες, τα cranberries και τα ψιλοκομμένα φρούτα. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα διαστάσεων 30x25 εκ.
- Παίρνουμε τη μία μακριά πλευρά της ζύμης και τη διπλώνουμε απαλά προς την άλλη αφήνοντας περιθώριο περίπου 5 εκατοστών για να δημιουργήσουμε το σχήμα του stollen.
- Σε μία λαμαρίνα του φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε το stollen.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο, έως ότου το γλυκό αποκτήσει σκούρο χρυσό χρώμα.
- Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.