- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Christmas Cake από τον Στέλιο Παρλιάρο
Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για Christmas cake. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε μία κατσαρόλα με το ζεστό νερό και τα βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, έως ότου σωθεί το νερό.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το κάρδαμο, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα βρασμένα βερίκοκα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. στο οποίο αδειάζουμε το μείγμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 45-50 λεπτά.