- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για cheesecake με γάλα αμυγδάλου και πορτοκάλι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε πολύ καλά όλα τα υλικά της βάσης.
- Απλώνουμε σε ένα παραλληλόγραμο ταψί ή σε τσέρκι διαστάσεων 25x10 εκ.
- Ψήνουμε στους 170οC για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
- Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το ¼ από το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στραγγίξει από το κρύο νερό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.
- Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα για λίγο στην άκρη, μέχρι να πήξει ελαφρώς, και αδειάζουμε στη βάση.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί.
Για το σιρόπι:
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον χυμό σε μία κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε έως ότου μείνει η μισή ποσότητα και δημιουργηθεί ένα πηχτό σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε το γλυκό με μία κουταλιά από το σιρόπι, φλούδες πορτοκάλι και σπόρους ροδιού.