ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα διαφορετικά ικαριώτικα μελομακάρονα
Ιδανική συνταγή για όσους προτιμούν τα μελομακάρονά τους στεγνά και χωρίς σιρόπι
![Ελένη Ψυχούλη Ελένη Ψυχούλη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-03-20/eleni-psychouli-contributor-athens-voice.jpg)
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μία διαφορετική συνταγή για το πιο αρωματικό και θριφτό μελομακάρονο, για όσους το προτιμούν στεγνό και χωρίς σιρόπι.
Συνταγή για ικαριώτικα μελομακάρονα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
- Πάνω από το μπολ, γιατί φουσκώνει, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο λάδι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με χαρτί, πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα μελομακάρονα πασπαλισμένα με ζάχαρη, τριμμένο καρύδι ή καβουρδισμένο σουσάμι.