ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα διαφορετικά ικαριώτικα μελομακάρονα

Ιδανική συνταγή για όσους προτιμούν τα μελομακάρονά τους στεγνά και χωρίς σιρόπι

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταγή για ικαριώτικα μελομακάρονα

Μία διαφορετική συνταγή για το πιο αρωματικό και θριφτό μελομακάρονο, για όσους το προτιμούν στεγνό και χωρίς σιρόπι.

Συνταγή για ικαριώτικα μελομακάρονα

  • 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ, μοσχοκάρυδο
  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • Easy
  • 60
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
  2. Πάνω από το μπολ, γιατί φουσκώνει, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο λάδι.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  5. Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με χαρτί, πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο χαρτί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 25 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τα μελομακάρονα πασπαλισμένα με ζάχαρη, τριμμένο καρύδι ή καβουρδισμένο σουσάμι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ