- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κέικ με φρεσκό τυρί κρέμα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κέικ με φρεσκό τυρί κρέμα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και ένα ένα τα αυγά.
- Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ανθό αλατιού (κατά βούληση) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ διαστάσεων 27x8 εκ., γεμίζουμε με το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C για μία ώρα ή λίγο παραπάνω αν χρειαστεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.