ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φοντάν σοκολάτας με blue cheese

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΦΟΝΤΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ BLUE CHEESE

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για φοντάν σοκολάτας με blue cheese. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 10-12 άτομα

  • 260 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. blue cheese
  • Easy
  • 37 λεπτά
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στην κουβερτούρα που έχουμε τεμαχίσει και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους και τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, τα αδειάζουμε στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι διαστάσεων 34x11 εκ.
  4. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια το blue cheese θρυμματισμένο και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Ψήνουμε στους 160 ο C για 20-22 περίπου λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ