- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για φοντάν σοκολάτας με blue cheese. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στην κουβερτούρα που έχουμε τεμαχίσει και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους και τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, τα αδειάζουμε στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή τσέρκι διαστάσεων 34x11 εκ.
- Σκορπίζουμε στην επιφάνεια το blue cheese θρυμματισμένο και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 160 ο C για 20-22 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.