ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρυδόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για καρυδόπιτα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 12 άτομα

Υλικά για τις βάσεις:

  • 200 γρ. βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. καρύδια τριμμένα σε σκόνη (και για επικάλυψη)
  • 7 ασπράδια αυγού (210 γρ.)
  • 120 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα

Υλικά για τη γέμιση:

  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Easy
  • 78 λεπτά
  • 12 Μερίδες
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
  2. Προσθέτουμε το ασπράδι και το βούτυρο ελαφρώς λιωμένο.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πέντε ταψάκια μιας χρήσεως διαμέτρου 20 εκ. και γεμίζουμε το κάθε ένα με 200 γρ. από το μείγμα.
  4. Αφήνουμε τα ταψάκια με το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C για 15-18 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη.
  2. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μία λεία
    κρέμα.
  3. Χωρίζουμε την κρέμα σε πέντε ίσα μέρη. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τον έναν δίσκο και απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία εναλλάξ και τελειώνουμε με κρέμα την οποία απλώνουμε και περιμετρικά.
  5. Καλύπτουμε όλο το γλυκό με τριμμένο καρύδι και τοποθετούμεστο ψυγείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ