ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake Black Forest

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cheesecake Black Forest
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για cheesecake black forest. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 10 άτομα

Υλικά για βάσεις:

300 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο τεμαχισμένη

260 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

200 γρ. βύσσινα σε κονσέρβα ή γκριοτίνες (καθαρό βάρος)

4 αυγά

2 κρόκοι αυγού

200 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. αλεύρι

Υλικά για την κρέμα:

600 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Συμπληρωματικά υλικά:

150 γρ. κόκκινη μαρμελάδα

100 γρ. γκριοτίνες ή βύσσινα σε κονσέρβα ή σε λικέρ

300 γρ. σοκολάτας 55% (για τις φλούδες)

  • Medium
  • 75 λεπτά
  • 10 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις βάσεις:

  1. Τοποθετούμε στην εστία μία μικρή κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος.
  2. Λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε, την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε με ένα μίξερ.
  3. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα 100 γρ. φρούτου με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τον πολτό στο μείγμα σοκολάτας.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. στα οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν πολύ καλά.

Για την κρέμα:

  1. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το φρέσκο τυρί κρέμα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Για τις φλούδες σοκολάτας:

  1. Λιώνουμε 300 γρ. σοκολάτας 55% στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της περίπου στους 30°C ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε λιωμένη σοκολάτα σε λεπτή στρώση.
  3. Μόλις αρχίσει να παγώνει, τυλίγουμε το χαρτί σε ένα λεπτό ρολό και το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.
  4. Καθώς ξετυλίγουμε το ρολό δημιουργούμε φλούδες σοκολάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ