ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cheesecake από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για cheesecake. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 12 άτομα

Υλικά για τη βάση:

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. νερό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 800 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 αυγά
  • Easy
  • 105 λεπτά
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη.
  2. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχουμε απλώσει στο ταψί του φούρνου, σκορπίζουμε τη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια (σαν crumble) και ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.
  3. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε καλά.
  3. Ανακατεύουμε σε αυτό τα κρύα κομμάτια του μπισκότου.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Γαρνίρουμε με μαρμελάδα σμέουρο και φρούτα του δάσους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ