- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Cheesecake από τον Στέλιο Παρλιάρο
Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για cheesecake. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη.
- Σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχουμε απλώσει στο ταψί του φούρνου, σκορπίζουμε τη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια (σαν crumble) και ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε καλά.
- Ανακατεύουμε σε αυτό τα κρύα κομμάτια του μπισκότου.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Γαρνίρουμε με μαρμελάδα σμέουρο και φρούτα του δάσους.