- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για υφάλμυρη κρεμ καραμελέ. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα 50 γρ. νερό και βράζουμε έως ότου γίνει μία ξανθή καραμέλα.
- Ρίχνουμε με προσοχή τα 100 γρ. ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
- Αφού κρυώσει, προσθέτουμε και λίγο ανθό αλατιού.
Για την κρέμα:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά 50 γρ. ζάχαρη με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με 50 γρ. ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ στο δεύτερο και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Γεμίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί με νερό.
- Ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις (χωρίς αέρα) στους 130°C για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο 3-4 ώρες να παγώσει.
- Έπειτα ξεκολλάμε την κρέμα περιμετρικά πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα τινάζοντας καλά για να ξεκολλήσει χωρίς να διαλυθεί.
- Σερβίρουμε με τη σος καραμέλας και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.