- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο θα κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και θα είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για καμένο cheesecake. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου μαλακώσει. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ, το αλεύρι, το πιπέρι και έπειτα τους κρόκους και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το σκληρό τυρί Δανίας. Ομογενοποιούμε με ένα μπλέντρ χειρός.
- Σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να εξέχει από τη φόρμα 3-4 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C-230°C για 40-45 λεπτά.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 145°C, ανοίγουμε για λίγο την πόρτα του φούρνου έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία, κλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.