ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake με φράουλα και μαστίχα

Ένα γλυκό ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cheesecake με φράουλα και μαστίχα

Το πιο φραουλένιο και δροσερό από όλα τα γλυκά, γίνεται και με κάθε καλοκαιρινό φρούτο: νεκταρίνι, ροδάκινο, βερίκοκο, δαμάσκηνο ή κεράσι.

Συνταγή για cheesecake με φράουλα και μαστίχα

Για τη βάση:

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. μπισκότα digestive

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζελατίνα ή 4 φύλλα ζελατίνας
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • Easy
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας για κέικ.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι το βούτυρο λιωμένο με το μπισκότο. Το στρώνουμε στον πάτο της φόρμας και το ψήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Για την επικάλυψη, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
  4. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα στο κρύο νερό. Ζεσταίνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος, στίβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε στην κρέμα.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λικέρ, τη μαστίχα, τη ζελατίνα, τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές από τις φράουλες, χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες.
  6. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και το καλύπτουμε με τις φράουλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ