- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πιο φραουλένιο και δροσερό από όλα τα γλυκά, γίνεται και με κάθε καλοκαιρινό φρούτο: νεκταρίνι, ροδάκινο, βερίκοκο, δαμάσκηνο ή κεράσι.
Συνταγή για cheesecake με φράουλα και μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας για κέικ.
- Χτυπάμε στο μούλτι το βούτυρο λιωμένο με το μπισκότο. Το στρώνουμε στον πάτο της φόρμας και το ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Για την επικάλυψη, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνα στο κρύο νερό. Ζεσταίνουμε λίγη από την κρέμα γάλακτος, στίβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε στην κρέμα.
- Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λικέρ, τη μαστίχα, τη ζελατίνα, τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές από τις φράουλες, χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες.
- Ξεφορμάρουμε το γλυκό και το καλύπτουμε με τις φράουλες.