ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανεύκολα αμυγδαλωτά με λεμόνι

Έτοιμα στο λεπτό!

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανεύκολα αμυγδαλωτά με λεμόνι

Το κατ'εξοχήν γλυκό του Αιγαίου, στην πιο εύκολη, στην πιο αρωματική του εκδοχή. Όλα γίνονται στο λεπτό, με ένα ανακάτεμα.

Πανεύκολα αμυγδαλωτά με λεμόνι

  • 300 γρ. αμύγδαλο λευκό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 ολόκληρο λεμόνι με τη φλούδα
  • ζάχαρη άχνη ή κανονική, για την επικάλυψη
  • Easy
  • 30
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε σε νερό το λεμόνι ολόκληρο για 20 λεπτά. Το στραγγίζουμε, το κόβουμε στα 4 και πετάμε τα κουκούτσια.
  2. Σε δυο δόσεις, στο μούλτι, χτυπάμε τμηματικά το αμύγδαλο, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  4. Περνάμε τα αμυγδαλωτά από ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη κρυσταλλική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ