- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Είναι η εποχή της φράουλας, το φρούτο που ταιριάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με γλυκά. Μπορεί ήδη να έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις φραουλένιες τάρτες, pancakes, μαρμελάδες και cheesecake, αλλά πάμε στοίχημα ότι δεν έχεις σκεφτεί ακόμα να φτιάξεις μπισκότα με φράουλες! Αλλά, δεν πειράζει, εμείς είμαστε εδώ με την τέλεια συνταγή! Μία συνταγή πολύ εύκολη, έτοιμη σε λίγα λεπτά και απόλυτα ικανή να φέρει στην κουζίνα μας την άνοιξη.
Μπισκότα με βρώμη και φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, απλώνουμε λαδόκολλες σε δύο ταψιά και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός στη μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 1 λεπτό.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το αλάτι, τη μπέικινγκ σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σιγά σιγά, με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ενσωματώνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και το αυγό.
- Προσθέτουμε τις φράουλες και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε, να πάνε παντού.
- Με τη ζύμη, πλάθουμε τα μπισκότα μας (θα βγουν περίπου 16-18 μπισκότα) και τα τοποθετούμε στα ταψιά φροντίζοντας να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα τα αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
- Απομακρύνουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, πριν τα σερβίρουμε.