- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά... Σκέτο ή με παγωτό, πάνω από cheese cake ή μία κουταλιά σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό με πολλά παγάκια σαν δροσιστικό ρόφημα, το τριαντάφυλλο είναι το γλυκό του κουταλιού που λατρεύουν τα αιθέρια πλάσματα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε τα ροδοπέταλα και τα βάζουμε να στεγνώσουν πάνω σε μία πετσέτα.
- Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα πέταλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά. Τα αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα γιατί η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να τα μαλακώνει.
- Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και αφού βράσει ρίχνουμε τα πέταλα με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφού πάρουν όλα μαζί βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και συνεχίζουμε να προσέχουμε το γλυκό μας.
- Μετά από 20 λεπτά περίπου το γλυκό έχει αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι, αφήνουμε 5 λεπτάκια ακόμη και σβήνουμε.
- Τοποθετούμε το γλυκό μας όταν κρυώσει σε αποστειρωμένο βαζάκι.