- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Με άρωμα λεμονιού και βελούδινη υφή σε κάθε κουταλιά, αυτό το κέικ πουτίγκας θα σε ενθουσιάσει. Είναι ένα γλυκάκι που γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά που ήδη βρίσκονται στην κουζίνα σου, ιδανικό για τις ώρες της μεγάλης λιγούρας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Γεμίζουμε ένα μεγάλο ταψί με νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το ¼ από την ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα και χτυπάμε ξανά για μερικά λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα, ενσωματώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ με διάμετρο 20εκ. και βάζουμε το πυρέξ μέσα στο μεγαλύτερο ταψί με το νερό. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180ο C.
- Απομακρύνουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ύστερα πασπαλίζουμε την πουτίγκα μας με ζάχαρη άχνη.