- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
'Οσα κέικ και να εφευρεθούν, πάντα θα επιστρέφουμε με νοσταλγία σε ένα εντυπωσιακό, ριγέ, μαρμπρέ της μαμάς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με μίξερ χειρός, το βούτυρο με τη ζάχαρη, να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και ένα-ένα τα αβγά, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, εναλλάξ με τα 200 γρ. των υγρών υλικών, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ, κρατάμε το ένα ως έχει και στο άλλο, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα σιλικόνης.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση Βάζουμε κουταλιές που να μην ενώνονται μεταξύ τους, σε όλο τον πάτο της φόρμας, με το ένα μείγμα. Γεμίζουμε τα κενά με κουταλιές από το άλλο μείγμα. Στη δεύτερη στρώση, συνεχίζουμε το ίδιο, βάζοντας κουταλιές βανίλιας εκεί που αποκάτω έχει σοκολάτες. Συνεχίζουμε σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα το δοκιμάσουμε.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
- Για το γλάσο, ζεσταίνουμε καλά την κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ, μόλις κρυώσει το γλάσο.