ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Red velvet cake για ερωτευμένους...

Μία συνταγή για Βαλεντίνους

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Red Velvet Cake

Το βλέπεις στα ζαχαροπλαστεία και στους καταλόγους των cafe και η καρδιά σου χτυπάει πιο δυνατά. Το βελούδινο red velvet cake με εκείνη την πλούσια κρέμα, όμως, φτιάχνεται πιο εύκολα από όσο νομίζεις. Γιατί, λοιπόν, να μην το φτιάξεις για το άλλο σου μισό;

Red Velvet Cake
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κόκκινο χρώμα ζαχ/κης

Για το frosting τυριού:

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • Easy
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • Αμερικάνικη κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

  1. Για να πετύχουμε το κόκκινο μας χρώμα στο cake, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά, για 5 περίπου λεπτά.
  2. Προσθέτουμε στη συνέχεια ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε πριν τα ρίξουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίξερ.
  3. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σε ένα ταψί 30×40 εκ., στρώνουμε μία λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε. Βάζουμε στο ταψί το μείγμα του κέικ και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά στους 140 με αέρα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το frosting τυριού

  1. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, τα χτυπάμε με το φτερό για 4-5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Όταν ασπρίσει και αφρατέψει η κρέμα, την αφαιρούμε από το μίξερ και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  3. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη σύνθεση

  1. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια μακρόστενα κομμάτια και τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε το γλυκό σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
  2. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το παντεσπάνι μας στα τρία. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο πιάτο μας, βάζουμε λίγο από το frosting και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια ή αν έχουμε κορνέ κάνουμε μικρές ροζέτες με το frosting μας.
  3. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, το απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Και στη συνέχεια το τρίτο κομμάτι. Πασπαλίζουμε με τα τρίματα που έμειναν από πριν και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τα πιάτα μας, για να κρυώσει και να σφίξει το γλυκό μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ