- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Cheesecake με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν
'Ενα γλυκό που κάθε χρόνο προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας στο Life Goddess στο Λονδίνο
Και τώρα που τα μελομακάρονα περίσσεψαν; Τώρα θα τα μεταποιήσουμε σε cheesecake! Ξεκινάμε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν λεπτά σαν άμμος. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σε μία φόρμα στρογγυλή, χωρίς βάση, τοποθετούμε μια λαδόκολλα από κάτω και από πάνω τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Ταυτόχρονα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου δύο λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρητική γλυκιά μυζήθρα, προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι. Τα βάζουμε στο μπολ με την παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να γίνουν ένα και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με υφή βελούδο.
Αδειάζουμε την κρέμα, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε επάνω μια γενναία ποσότητα από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.