- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι κρητικές μπανάνες βάζουν κάτω σε νοστιμιά όλες τις υπόλοιπες! Σκεφτείτε, λοιπόν, τι γίνεται όταν τις χρησιμοποιούμε μέσα σε γλυκά… Το μπανανόψωμο αυτό είναι σπέσιαλ, εκτός από κρητικές μπανάνες περιέχει επίσης ελαιόλαδο και μέλι, ενώ γίνεται πανεύκολα στο πι και φι! Φτιάξε το και θα με θυμηθείς…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μέλι, το ελαιόλαδο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη διαλυμένη σόδα σε πορτοκάλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε ξανά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε στον φούρνο σε αέρα πάνω κάτω στους 180ο C για περίπου 40 λεπτά.