- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αυτά τα τρουφάκια είναι πραγματικά πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να θρυμματίσεις τα μπισκότα (εννοείται μαζί με την κρέμα των Oreo!), ύστερα να τα ανακατέψεις με τυρί κρέμα. Πλάθεις τα τρουφάκια, έπειτα τα βουτάς σε λιωμένη σοκολάτα και αυτό ήταν όλο! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι απολύτως αδύνατον να φας μόνο ένα…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε όλα τα μπισκότα Oreo στο μπλέντερ και μπλεντάρουμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς. Αν θέλουμε να πασπαλίσουμε με θρυμματισμένα Oreo τα τρουφάκια στο τέλος, σε αυτό το σημείο κρατάμε περίπου ¼ της κούπας από τα Oreo.
- Κόβουμε το τυρί κρέμα σε μικρά κομμάτια και φροντίζουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (πρέπει να είναι αρκετά μαλακό).
- Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένα Oreo σε ένα μπολ, μαζί με το τυρί κρέμα. Ύστερα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, πριν πλάσουμε τα τρουφάκια, το βάζουμε πρώτα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.
- Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε εκεί τα τρουφάκια. Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, ένα-ένα κάθε φορά. Ακουμπάμε τα τρουφάκια πίσω στο ταψί με τα λαδόκολλα. Όσο η λιωμένη σοκολάτα είναι ζεστή, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια με τα θρυμματισμένα Oreo που έχουμε κρατήσει.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Μόλις τα τρουφάκια είναι έτοιμα, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με ακόμη περισσότερη σοκολάτα από πάνω. Λιώνουμε σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο όπως πριν, ύστερα τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σταλάζουμε τη σοκολάτα πάνω από τα τρουφάκια.
Σημείωση: τα τρουφάκια διατηρούνται (σκεπασμένα) στο ψυγείο.