ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή για τα τέλεια τουλουμπάκια
Το παραδοσιακό σιροπιαστό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι
![mama5_1.jpg mama5_1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/mama5_1.jpg)
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα τουλουμπάκια είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές των γλυκατζήδων. Τραγανά απ’ έξω, μαλακά στο εσωτερικό τους, περιχυμένα με πλούσιο σιρόπι… πώς να τους αντισταθείς;
![Τουλουμπάκια Τουλουμπάκια](/images/w734/jpg/files/2022-08-05/%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-1.jpg)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μία μικρή κατσαρόλα και το βράζουμε για 6-7 λεπτά. Στα 5 λεπτά προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το νερό και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρχίσει η βράση, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει η ζύμη μας και τη βάζουμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με το φτερό.
- Βάζουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να τα απορροφήσει η ζύμη μας.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει λίγο κι έπειτα τη βάζουμε σε ένα κορνέ με 12αρα μύτη. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, σε ένα κατσαρολάκι ή σε μία φριτέζα με πολύ ηλιέλαιο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα (θα χρειαστούν περίπου 4-5 λεπτά). Δοκιμάστε ένα να δείτε αν είναι μέχρι μέσα ψημένο.
- Τα βγάζουμε από το λάδι και τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι για 20-25 δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.
- Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και περιμένουμε να κρυώσουν για να τα προσφέρουμε.