- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή για τα τέλεια τουλουμπάκια
Το παραδοσιακό σιροπιαστό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα τουλουμπάκια είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές των γλυκατζήδων. Τραγανά απ’ έξω, μαλακά στο εσωτερικό τους, περιχυμένα με πλούσιο σιρόπι… πώς να τους αντισταθείς;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μία μικρή κατσαρόλα και το βράζουμε για 6-7 λεπτά. Στα 5 λεπτά προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το νερό και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρχίσει η βράση, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει η ζύμη μας και τη βάζουμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με το φτερό.
- Βάζουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να τα απορροφήσει η ζύμη μας.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει λίγο κι έπειτα τη βάζουμε σε ένα κορνέ με 12αρα μύτη. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, σε ένα κατσαρολάκι ή σε μία φριτέζα με πολύ ηλιέλαιο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα (θα χρειαστούν περίπου 4-5 λεπτά). Δοκιμάστε ένα να δείτε αν είναι μέχρι μέσα ψημένο.
- Τα βγάζουμε από το λάδι και τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι για 20-25 δευτερόλεπτα να σιροπιαστούν καλά.
- Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και περιμένουμε να κρυώσουν για να τα προσφέρουμε.