ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για εύκολο τιραμισού, χωρίς ψήσιμο

Το πιο αγαπημένο ιταλικό γλυκό φτιάχνεται πολύ πιο εύκολα από όσο φαντάζεσαι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
victoria-alexandrova-xkzfig-lvcu-unsplash.jpg

Πλούσιο και βελούδινο, με έντονη τη γεύση του καφέ κι εκείνη την παχιά κρέμα, το τιραμισού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά γλυκά. Αυτή η συνταγή θα σου δείξει πώς να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη παραλλαγή του, για εκείνα τα απογεύματα του καλοκαιριού που θες οπωσδήποτε ένα γλυκάκι να συνοδέψει τον καφέ σου.

Πανεύκολη συνταγή για τιραμισού

Υλικά για 10 μερίδες:
  • Ένα κέικ βανίλιας (σ.σ. μπορείτε να το αγοράσετε κι έτοιμο από τον φούρνο της γειτονιάς σας) περίπου 350-450γρ. κομμένο στη μέση
  • ¾ φλιτζανιού καφέ espresso
  • ½ φλιτζάνι λικέρ καφέ (όπως το Kahlua)
  • 220γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 450γρ. κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • Easy
  • 120+
  • All
  • 256
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι μεγέθους περίπου 22Χ12 εκ.
  2. Κόβουμε το κέικ στη μέση κατά μήκος και τοποθετούμε το κάτω μέρος του μέσα στο ταψί.
  3. Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνουμε τον espresso και το λικέρ καφέ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και περιχύνουμε με το μισό μείγμα το κέικ μέσα στο ταψί.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός  το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά στέρεο.
  5. Απλώνουμε το μισό μείγμα με το μασκαρπόνε πάνω από το κέικ κι έπειτα τοποθετούμε από πάνω το υπόλοιπο μισό του κέικ. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανοίγουμε μικρές τρυπίτσες στο πάνω μέρος του κέικ. Ύστερα περιχύνουμε το κέικ με το υπόλοιπο μείγμα του καφέ.
  6. Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το κέικ και βάζουμε το τιραμισού μας στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  7. Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε το τιραμισού με σκόνη κακάο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ