ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Η πανεύκολη, παραδοσιακή συνταγή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Πασχαλινά κουλουράκια που μοσχοβολάνε πορτοκάλι, ακριβώς όπως τα έκανε κι η γιαγιά κάθε Πάσχα. Γίνονται πανεύκολα, χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σου και με μια μπουκιά σε γυρίζουν πίσω στην παιδική σου ηλικία. Φτιάξε τα σήμερα κιόλας!

Τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου
     
  • Easy
  • 45
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε στο μείγμα τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι και το baking.

Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη και ύστερα πλάθουμε τα κουλουράκια.

Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ