ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα πιο εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια

Τα Πασχαλινά κουλουράκια δεν είναι γλύκισμα, είναι ανάμνηση!

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πιο εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια

Ποιος δεν θυμάται εκείνες τις μέρες λίγο πριν το Πάσχα που η κουζίνα του σπιτιού μοσχοβολούσε από τα Πασχαλινά κουλουράκια που έψηνε η μαμά; Τα Πασχαλινά κουλουράκια δεν είναι γλύκισμα, είναι ανάμνηση! Η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη, αλλά και μια ωραία ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα με τα δικά σας παιδιά. Καλό Πάσχα!

Η πιο εύκολη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220  γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό για το γυάλισμα
  • Easy
  • 40
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφρατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο καθώς και το μπέικιν και τις βανίλιες.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι το οποίο είναι αφράτο και δεν κολλάει.
  4. Πλάθουμε βαρκάκια, πλεξουδάκια ή ό,τι άλλο σχέδιο μας αρέσει.
  5. Τα περνάμε με αυγό για να τους δώσουμε χρώμα και γυαλάδα.
  6. Ψήνουμε στους 170°C για 12-15 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ