- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι κολοκύθες αυτή την εποχή είναι στα πάνω τους. Ευκαιρία, λοιπόν, να φτιάξουμε αυτό το κέικ κολοκύθας με σταφίδα και καρύδια! Είναι πραγματικά πεντανόστιμο, ζουμερό και τόσο αρωματικό που αξίζει 100% να το δοκιμάσετε. Να προσθέσω πως κανένας δεν πρόκειται να πιστέψει πως έχει μέσα του κρυμμένη τόση κολοκύθα...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και ζυγίζουμε την κολοκύθα. Την απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος, την πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για ένα 20λεπτο να μαλακώσει. Ύστερα τη μεταφέρουμε σε λεκανίτσα και την πολτοποιούμε με την πρέσα του πουρέ. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη λιωμένη κολοκύθα, την υπόλοιπη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και αφού ομογενοποιηθούν στο μείγμα το σε λαδωμένο κι αλευρωμένο ταψάκι ή φόρμα.
- Αν θέλουμε κόβουμε το μάρτζιπαν σε κυβάκια και το απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κέικ. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί σε βάθος.
- Ξεφουρνίζουμε το κέικ, μετά από λίγο το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη, κόβουμε μερίδες και σερβίρουμε.