- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή για cheesecake κολοκύθας από τον Γιώργο Τσούλη
Ένα γευστικότατο γλυκό που θα αγαπήσετε!
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κολοκύθα είναι ένα υπέροχο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρές, όσο και σε γλυκές δημιουργίες. Το φθινόπωρο είναι η εποχή της, οπότε τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία για να την αξιοποιήσουμε στον έπακρο! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φτιάξουμε ένα πρωτότυπο και πεντανόστιμο cheesecake με κολοκύθα; Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη βάση: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Έπειτα, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκ., τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάτο και άλλα 2 φύλλα πλάτους 7εκ. δημιουργώντας ένα σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν (τα φύλλα αυτά θα μας βοηθήσουν στο ξεφορμάρισμα του γλυκού).
- Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα με το μπισκότο στο ταψί και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή ένα πιάτο, ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση. Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- Για τη γέμιση: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμο το παραπάνω μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ύστερα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Μόλις είναι έτοιμη, μεταφέρουμε προσεκτικά τη σαντιγί στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σύνθεση: Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και μεταφέρουμε το cheesecake στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Γαρνίρουμε το γλυκό με θρυμματισμένα μπισκότα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Πρέπει να έχουμε σουρώσει καλά τον πουρέ κολοκύθας για να μην βγάλει υγρασία.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/