- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Φτιάξε frozen yogurt με γεύση καραμέλα-μπισκότο!
Τώρα το καλοκαίρι, ποιος δεν θέλει το παγωτάκι του;
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με 5 μόλις υλικά, και σε λίγα μόλις λεπτά θα έχετε έτοιμο αυτό το γιαουρτοπαγωτό που θα κάνει χαρούμενους όσους το δοκιμάσουν. Γιατί τώρα το καλοκαίρι ποιος δεν θέλει το παγωτάκι του; Το θες κι εσύ, το θέλουν τα παιδιά, το θέλει όλη η χώρα! Προχώρα λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το εβαπορέ στον κάδο του μίξερ να χτυπηθεί στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει καλά.
- Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το μεταφέρουμε σε μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
- Στο μεταξύ βάζουμε τα cookies σε μια σακούλα που κλείνει με φερμουάρ και με τον πλάστη τα σπάζουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφρατεύουμε χτυπώντας το με μίξερ χειρός. Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύουμε να πάνε ομοιόμορφα παντού.
- Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για λίγο ακόμα να παγώσει καλά και σερβίρουμε κοβοντας μπάλες με σκουπ παγωτού.
Σημείωση: Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το παγωτό εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά να μαλακώσει λίγο..