- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάσχα χωρίς πασχαλινό αυγό γίνεται; Δεν γίνεται! Και μάλιστα όχι ό,τι και ό,τι αυγό αλλά Πασχαλινό αυγό special με σαντιγί και μαρμελάδα βερίκοκο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι υλικά που ήδη βρίσκονται στην κουζίνα σας και ένα... μπαλόνι! Δοκιμάστε το!
Σπιτικό σοκολατένιο αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα μπαλόνι το φουσκώνουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και το αλείφουμε όλο με ηλιέλαιο.
- Παίρνουμε ένα πινέλο και καλύπτουμε το μπαλόνι με σοκολάτα μέχρι τη μέση.
- Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Αλείφουμε ξανά το μπαλόνι με σοκολάτα και ξαναβάζουμε το μπαλόνι στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές και παράλληλα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις αρχίσει να δημιουργείτε η σαντιγί ρίχνουμε μέσα και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη ξεφουσκώνουμε προσεκτικά το μπαλόνι, δεν το σκάμε κατευθείαν γιατί υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει απότομα από τα τοιχώματα και να σπάσει το αυγό και το γεμίζουμε μέσα με σαντιγί.
- Βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στο κέντρο και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε τη σοκολάτα λίγο να κρυώσει πριν την αλείψουμε στο μπαλόνι για να μην σκάσει. Αλείφουμε με ηλιέλαιο για να μην κολλήσει το μπαλόνι στη σοκολάτα όταν το ξεφορμάρουμε.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/