ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι, μόνο με τέσσερα υλικά

Η πιο αρωματική συνταγή του χειμώνα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι, μόνο με τέσσερα υλικά

Γράφει η Μαρία Γριζά*

Τα μανταρίνια μπορούμε να τα φάμε ωμά, σε χυμούς ή και σε σαλάτες, αλλά σαν τη γεύση που μπορούν να μας προσφέρουν στο γλυκό του κουταλιού, δεν θα βρούμε πουθενά αλλού. Για τον λόγο αυτό, σας δίνω την πιο αρωματική συνταγή για γλυκό του κουταλιού μανταρίνι!

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

*Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσω και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι δημιουργός των dish_makers.

  • 1 κιλό μανταρίνια μικρά, κατά προτίμηση Κλημεντίνες για να μην έχουν κουκούτσια.
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1200ml νερό
  • 1 λεμόνι
  • Easy
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα μανταρίνια σε κρύο νερό και για δύο μέρες το αλλάζουμε τακτικά. Η διαδικασία αυτή θα γίνει περίπου 2-3 φορές τη μέρα ώστε να ξεπικρίσουν.
  2. Την τρίτη μέρα, τους ανοίγουμε μια τρύπα διαμπερή από τη βάση τους με οδοντογλυφίδα και τα βράζουμε με καθαρό νερό για δέκα λεπτά.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, βγάζουμε τα μανταρίνια από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Αμέσως τοποθετούμε τα μανταρίνια σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
  4. Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού (το λεμόνι μπαίνει για να μη κρυσταλλώσει το σιρόπι στο ψυγείο) και βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τα μανταρίνιαμέσα στο σιρόπι και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 12 ώρες ώστε τα μανταρίνια να ποτίσουν με το σιρόπι.
  7. Έπειτα, βγάζουμε τα μανταρίνια από το σιρόπι και βράζουμε ξανά το σιρόπι μέχρι να δέσει. Προτιμήστε να δέσετε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά ώστε να μπορείτε να το ελέγχετε καλύτερα.
  8. Όταν το σιρόπι μας δέσει, ρίχνουμε τα μανταρίνια μέσα και βράζουμε πάλι για άλλα πέντε λεπτά.
  9. Είναι σημαντικό το σιρόπι να δέσει καλά, αλλιώς θα είναι πολύ νερουλό. Όχι πως δεν μας κάνει, απλά δεν είναι το άριστο και επιθυμητό αποτέλεσμα.
  10. Βάζουμε τα μανταρίνια και το σιρόπι σε βάζο, κατά προτίμηση μεγάλο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  11. Ανοίγουμε ιδανικά μετά από δύο εβδομάδες και το απολαμβάνουμε μαζί με το τσάι μας.

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ