- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου κέικ λεμονιού. Την παρακάτω συνταγή για αρωματικό κέικ λεμόνι την κλέψαμε από μια Ιταλίδα φίλη, που τη φτιάχνει εδώ και χρόνια. Είναι πολύ απλή και περιέχει ελάχιστα υλικά, δίνοντας έτσι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο λεμόνι και αφήνοντας τα αρώματα του εσπεριδοειδούς να κλέψουν όλες τις εντυπώσεις… Ταιριάζει υπέροχα με μια κούπα αχνιστού καφέ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα το σπορέλαιο και το γάλα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλείφουμε καλά με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ.
- Χύνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.