- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τρουφάκια με κουραμπιέδες και μελομακάρονα
Ας διατηρήσουμε τη γλύκα των γιορτών για λίγο ακόμα!
Η συνταγή είναι της Νικόλ Μαρίνου*:
Τα μελομακάρονα (για τους κουραμπιέδες δεν παίρνουμε κι όρκο) δεν είναι ακριβώς από τα γλυκίσματα που περισσεύουν. Αν ωστόσο σας έχουν μείνει μερικά στην πιατέλα, ίσως ήρθε η ώρα να τα… μετατρέψετε σε κάτι άλλο! Όπως σε αυτό το cheesecake με γεύση μελομακάρονο ή σε αυτά τα φανταστικά τρουφάκια που κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα των γιορτών!
*Η Νικόλ Μαρίνου (@marinou_nicol) είναι Instagrammer food blogger. Αγαπά τη μαγειρική από μικρό παιδί και ιδιαίτερα την κουζίνα της Μεσογείου. Αυτή της η αγάπη είναι που την οδήγησε να παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής στο Yoleni’s δίπλα στη διάσημη σεφ Ντίνα Νικολάου κι έπειτα να σπουδάσει μαγειρική σε επαγγελματική σχολή. Η ίδια λέει: «Συμμετέχω στο Instagram με τις συνταγές μου γιατί η μαγειρική έχει νόημα όταν τη μοιράζεσαι με αγαπημένους φίλους».
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί.
- Όταν ζεσταθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ουίσκι.
- Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες (αφού βγάλουμε τελείως την άχνη ζάχαρη).
- Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα με την πραλίνα, τα καρύδια και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και κυλάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα τα τρουφάκια. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα.
- Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο.