- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ένα σοκολατένιο bronie ή μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας; Όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο γλυκά, φτιάξε αυτή τη συνταγή που συνδυάζει… και τα δύο! Από κάτω ένα λαχταριστό, μαστιχωτό brownie, από πάνω τραγανά μπισκότα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις περίπου 25X25εκ.
Για τα μπισκότα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αυγό και το εκχείλισμα βανίλιας. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα Brownies:
- Πρώτα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Έπειτα, προσθέτουμε στο μπολ τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το εκχείλισμα βανίλιας και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ένα σύρμα.
- Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει.
- Πάνω από το μείγμα για το brownies απλώνουμε το μείγμα για το μπισκότο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί.
- Απομακρύνουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.