Ένα σοκολατένιο bronie ή μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας; Όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο γλυκά, φτιάξε αυτή τη συνταγή που συνδυάζει… και τα δύο! Από κάτω ένα λαχταριστό, μαστιχωτό brownie, από πάνω τραγανά μπισκότα!
![](/sites/default/files/brownies_2.jpg)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις περίπου 25X25εκ.
Για τα μπισκότα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αυγό και το εκχείλισμα βανίλιας. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα Brownies:
- Πρώτα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Έπειτα, προσθέτουμε στο μπολ τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, το εκχείλισμα βανίλιας και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ένα σύρμα.
- Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει.
- Πάνω από το μείγμα για το brownies απλώνουμε το μείγμα για το μπισκότο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί.
- Απομακρύνουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια.