- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σε αυτή την καραντίνα έχουμε δοκιμάσει να φτιάξουμε περίπου τα πάντα. Γιατί όχι και λυχναράκια; Ας αφήσουμε τη μυρωδιά από την ψημένη μυζήθρα και το άρωμα της κανέλας να γεμίσουν όλο το σπίτι! Προσοχή: το τυράκι δεν συντηρείται πάνω από 4 μέρες εκτός ψυγείου, οπότε όταν τα φτιάξετε, φροντίστε να τα καταναλώσετε άμεσα (πράγμα καθόλου δύσκολο, εδώ που τα λέμε…).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το γιαούρτι, προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια, μπορεί να τραβήξει λιγότερο από ένα κιλό ή και περισσότερο.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Γέμιση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαλάσουμε με τα χέρια ώστε να γίνει κρέμα.
- Ανοίγουμε φύλλο περίπου 3 χιλιοστών και παίρνουμε ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ για κουπάτ και κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια.
- Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση και ύστερα τσιμπητά κλείνουμε το καλιτσούνακι.
- Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 περίπου λεπτά.