- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κάθε μέρα που αρχίζει με ένα ξέχειλο πιάτο από pancakes είναι μια καλή μέρα. Τώρα που έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου και να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή. Το μυστικό της είναι ότι –σε αντίθεση με άλλες συνταγές για pancakes- περιέχει και μαρέγκα, κάτι που τελικά κάνει τα pancakes πολύ-πολύ αφράτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών (κρατάμε τα ασπράδια) και το γάλα. Τα χτυπάμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (20γρ.), τη σόδα, το μπέικινγκ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα (όχι με μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών που έχουμε κρατήσει με το μίξερ. Ενώ, χτυπάμε, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σταδιακά και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα σε τρεις δόσεις. Κάθε φορά που προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Για κάθε pancake ρίχνουμε στο τηγάνι3 κ. σ. από το μείγμα. Ψήνουμε για 3-4’ από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα υλικά της αρεσκείας μας.
Tip: Η παραπάνω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για αλμυρά, είτε για γλυκά pancakes. Μερικές ιδέες για γλυκά pancakes: πραλίνα φουντουκιού-ξηροί καρποί, μαρμελάδα-βούτυρο, φρέσκα φρούτα-μέλι. Ιδέες για αλμυρά pancakes: τηγανιτό αυγό-μπέικον, αυγά scrambled – παρμεζάνα – μυρωδικά, αυγά καγιανά (ντομάτα-φέτα- ρίγανη).