ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτας σε 5'

Πανεύκολη και με βελούδινη υφή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mous-anoigma.jpg

Αν ψάχνεις ένα επιδόρπιο που δεν χρειάζεται ψήσιμο, κανένα δυσεύρετο υλικό και χρειάζεται μόλις 5’ από τον χρόνο σου, τότε μόλις το βρήκες. Αυτή η πανεύκολη μους σοκολάτας απαιτεί υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σου, γίνεται σε 5’ (μετά απλά τη βάζεις στο ψυγείο και την ξεχνάς) και είναι ικανή να εντυπωσιάσει τους πάντες. Μιλάμε για σίγουρη επιτυχία.

Υλικά για 2-4 άτομα
  • 2/3 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¼ κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Σαντιγί για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Easy
  • 125
  • All
  • 461
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • γαλλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις σταγόνες σοκολάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ίσα-ίσα να πάρει μια βράση. Έπειτα τη ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ και χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο μείγμα.
  3. Χωρίζουμε τη μους σε 2 μεγάλα ή 4 μικρότερα μπολάκια, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Σερβίρουμε γαρνίροντας (προαιρετικά) με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ