- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τίποτα δεν φωνάζει περισσότερο «φθινόπωρο» από ένα ζεστό κέικ μήλου που μόλις βγήκε από τον φούρνο και έκανε όλο το σπίτι να μοσχοβολήσει. Φτιάξε αυτή τη συνταγή για να κάνεις τα πρωινά σου λίγο πιο νόστιμα ή για να την απολαύσεις μαζί με μια καυτή κούπα καφέ το απόγευμα της Κυριακής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο περίπου 22εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κάρδαμο, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα το γάλα.
- Ξεφλουδίζουμε τα 2 ½ μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε το υπόλοιπο μισό μήλο (μαζί με τη φλούδα του) σε πολύ λεπτές φέτες.
- Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί. Έπειτα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε και προσεκτικά προσθέτουμε στη ζύμη και τα μήλα που είναι κομμένα σε κύβους.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και από πάνω τοποθετούμε τις λεπτές φέτες από το μήλο που έχουμε κρατήσει. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στον φούρνο για 55-65 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κέικ.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.