- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κάθε χρόνο αγοράζουμε γλυκές καρδούλες και αστεράκια από το φούρνο του Κάστρου, στη Σίκινο. Αυτά τα αγαπημένα κουλουράκια κανέλας/πορτοκαλιού συνοδεύουν τον καφέ και το πρωινό μας στο νησί. Φέτος όμως, όχι μόνο τα γευτήκαμε, αλλά μάθαμε και το «μυστικό» τους από μια βέρα Σικινώτισα! Η Ρόζα, φίλη χρόνια και σπουδαία μαγείρισσα μας έδωσε την αυθεντική συνταγή. Έτσι φεύγοντας μαζί με το ξανθό μέλι, το αλάτι που μαζεύουν στα βράχια, το σπιτικό κρασί, πήραμε μαζί μας και τη γεύση του νησιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το πορτοκάλι και το ξύσμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, τα προσθέτουμε και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.