- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τι είναι το oatmeal; Ένα γεύμα με βάση τη βρώμη, τόσο θρεπτικό όσο και νόστιμο. Οι περισσότερες συνταγές περιέχουν γάλα ή γιαούρτι, και δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Μόνο ένα βράδυ στο ψυγείο για να μουλιάσει η βρώμη. Αυτό το oatmeal ψήνεται στο φούρνο και είναι ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό ή απλά για τα απογεύματα που σε πιάνει λαχτάρα για γλυκό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πεκάν, τη 1 κ. σ. ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ ταψί (με διάμετρο 8 εκ.) και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το περιστρέφουμε έτσι ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Έπειτα παίρνουμε από το ταψί 2 κ. σ. βούτυρο και τις ρίχνουμε στο μείγμα με το πεκάν. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, το μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα, τους χουρμάδες και το υπόλοιπο ¼ φλιτζανιού ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που έχει μείνει στο ταψί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και διακοσμούμε με τα σύκα. Από πάνω πασπαλίζουμε με το μείγμα από το πεκάν.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Έπειτα απομακρύνουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.