- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν θα πω ψέματα. Δεν είναι η πιο εύκολη συνταγή για cheesecake που μπορείς να βρεις. Σίγουρα δεν είναι ούτε η πιο αθώα. Αλλά εδώ ακριβώς είναι η ουσία. Θα καταλάβεις τι εννοώ, στην πρώτη πιρουνιά που θα κουβαλάει πάνω της όλα τα σοκολατένια όνειρα αυτού του κόσμου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί για κέικ μεγέθους 12Χ27 εκ. και βάθους 6εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα, φροντίζοντας οι άκρες της να εξέχουν λίγο από το ταψί.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.
- Έπειτα, ενσωματώνουμε το αυγό στη σοκολάτα με ένα σύρμα.
- Έπειτα προσθέτουμε τα 200γρ. (από τα 450γρ.) Maltesers bitter. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Με την ανάποδη ενός κουταλιού λειαίνουμε το μείγμα και καλύπτουμε με σοκολάτα τα Maltesers που περισσεύουν.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Για να φτιάξουμε το cheesecake ρίχνουμε το καυτό νερό σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο (και επίσης πυρίμαχο) μπολ. Προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ βραστό νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ του μικρότερου μπολ. Ανακατεύουμε περιστασιακά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Στο εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος, ενσωματώνουμε το μείγμα με τη ζελατίνη, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε τα Maltesers. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τη σοκολατένια βάση.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Για να φτιάξουμε τη ganache, τοποθετούμε την κουβερτούρα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή ένταση. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την κουβερτούρα.
- Αφήνουμε το μπολ για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε την ganache να κρυώσει ελαφρώς. Έπειτα περιχύνουμε με αυτήν το cheesecake. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα bitter Maltesers.
- Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.