- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαντάσου αυτό: Μαλακά και σοκολατένια μπισκότα να ξεχειλίζουν από καυτή Nutella. Αν αυτή η εικόνα δεν μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση μετά από τόση βροχή, πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε 16 κουταλιές (της σούπας) Nutella. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ την μπέικιν σόδα και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για ακόμα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο αυγού και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε και το κακάο.
- Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάνε παντού.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε με τη ζύμη μεσαίου μεγέθους μπάλες. Τις τοποθετούμε στο ταψί.
- Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τον αντίχειρά μας πιέζουμε τις μπάλες στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρές λακκούβες.
- Βγάζουμε το ταψί με τη Nutella από την κατάψυξη και τοποθετούμε τις κουταλιές της Nutella μέσα στις λακκούβες της ζύμης.
- «Μαζεύουμε» τη ζύμη γύρω από τη Nutella, έτσι ώστε να την καλύψουμε πλήρως. Για καλύτερο αποτέλεσμα, «ρολάρουμε» ξανά τη ζύμη σε μπαλάκια.
- Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με μερικές ακόμα σταγόνες σοκολάτας.
- Καλύπτουμε το ταψί με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και τοποθετούμε 8 μπισκότα σε κάθε ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 11-14 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.