ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα με ρευστή Nutella

Νιώθεις καλύτερα και μόνο που τα βλέπεις

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nutella-anoigma.jpg

Φαντάσου αυτό: Μαλακά και σοκολατένια μπισκότα να ξεχειλίζουν από καυτή Nutella. Αν αυτή η εικόνα δεν μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση μετά από τόση βροχή, πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί.

Υλικά για 16 μπισκότα
  • 16 κ. σ. Nutella
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. κορν φλάουερ
  • ½ κ. γλ. μπέικιν σόδα
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 170γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
  • ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 250γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Medium
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε 16 κουταλιές (της σούπας) Nutella. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ την μπέικιν σόδα και το αλάτι.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για ακόμα 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο αυγού και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  6. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε και το κακάο.
  7. Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάνε παντού.
  9. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε με τη ζύμη μεσαίου μεγέθους μπάλες. Τις τοποθετούμε στο ταψί.
  10. Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τον αντίχειρά μας πιέζουμε τις μπάλες στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρές λακκούβες.
  11. Βγάζουμε το ταψί με τη Nutella από την κατάψυξη και τοποθετούμε τις κουταλιές της Nutella μέσα στις λακκούβες της ζύμης.
  12. «Μαζεύουμε» τη ζύμη γύρω από τη Nutella, έτσι ώστε να την καλύψουμε πλήρως. Για καλύτερο αποτέλεσμα, «ρολάρουμε» ξανά τη ζύμη σε μπαλάκια.
  13. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με μερικές ακόμα σταγόνες σοκολάτας.
  14. Καλύπτουμε το ταψί με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  15. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
  16. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και τοποθετούμε 8 μπισκότα σε κάθε ταψί.
  17. Ψήνουμε στο φούρνο για 11-14 λεπτά.
  18. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ