- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε τη μαργαρίνη και τη μαγιά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά ώστε να φτιάξετε μια ζύμη μαλακή.
- Δουλεύετε τη ζύμη για 10 λεπτά τουλάχιστον. Τη σκεπάζετε με μια χοντρή πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
- Διαιρείτε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγετε τη μισή ζύμη σε ένα μεγάλο μακρόστενο φύλλο, τοποθετείτε στη μέση το μισό μείγμα της γέμισης, διπλώνετε και ανοίγετε πάλι το φύλλο. Επαναλάβετε 2-3 φορές το δίπλωμα και το άνοιγμα.
- Κόψτε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. και μήκους 25 εκ. Χαράζετε στη μέση το φύλλο να μοιάζει με «Λ» και διπλώνετε τα «ποδαράκια» με τρόπο ώστε να μοιάζει με χαλαρό κόμπο. Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνετε για μισή ώρα να φουσκώσουν.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνετε στους 180οC για 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο τα ψεκάζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με τριμμένα φιστίκια και άχνη ζάχαρη.
Για τη γέμιση:
Ανακατεύετε τα φιστίκια με τη μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου), προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε ένα μείγμα.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.