- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κατερίνα Βνάτσιου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όταν έρχονται φίλοι σπίτι για καφέ, πρέπει απαραιτήτως να έχω ψήσει μπισκότα. Λόξες είναι αυτές (των φίλων, όχι δικές μου). Έτσι πειραματίζομαι συχνά με συνταγές για αφράτα, μαλάκα, βουτυρένια ή σοκολατένια μπισκότα. Άλλοι πειραματισμοί πετυχαίνουν και άλλοι όχι. Η τελευταία απόπειρα ξεφούρνισε μπισκότα που έχουν γεύση…σουφλέ σοκολάτας! Όμως, με τρία είδη σοκολάτας, άπειρο βούτυρο και ελάχιστο αλεύρι, η επιτυχία ήταν έτσι κι αλλιώς στο τσεπάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε με μίξερ χειρός για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το κακάο, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (bitter) και ανακατεύουμε ξανά, να πάνε παντού.
- Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε τα μπισκότα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπισκότα. Ένα μπισκότο αντιστοιχεί περίπου σε μία κουταλιά της σούπας. Προσοχή: Δεν τα πατικώνουμε, γιατί θα πέσουν πολύ στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 9-10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 3-5 λεπτά και σερβίρουμε.