ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρουφάκια με φιστίκι και μανταρίνι

Ποιος είπε ότι το γλυκό δεν μπορεί να είναι και υγιεινό;

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347486-721451.jpg
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Φλούδα από 4 μανταρίνια
  • ½ κιλό φιστίκι αποφλοιωμένο και ψημένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό μανταρίνι
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Easy
  • 60
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάτε σε μπλέντερ τα φιστίκια.
  2. Βράζετε τις φλούδες μανταρινιού για να μαλακώσουν και ξεπικρίσουν, αλλάζοντας δύο φορές το νερό.
  3. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις βρασμένες φλούδες και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
  4. Πατικώστε με το κουτάλι σας της ζύμη και αφήστε τη λίγη ώρα, να βγάλουν τα φιστίκια το λάδι τους και να υγρανθεί το υλικό. Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέστε λίγο κονιάκ.
  5. Πλάθετε παίρνοντας πολύ μικρή ποσότητα στο χέρι σας και σφίγγοντας για να ενωθεί το υλικό και να μην διαλύεται.
  6. Τα κυλάτε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
  7. Για να μην κολλάει το μίγμα στα χέρια σας, τα βρέχετε με λίγο κονιάκ ή με νερό ανά 3-4 τρούφες.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ