Brownies με 37 θερμίδες (όχι δεν σου κάνουμε πλάκα)
Πανεύκολο και πανάλαφρο, τέλειο για πρωινό ή για απογευματινές λιγούρες
Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και ας παραδεχτούμε πως συνήθως τα γλυκά διαίτης είναι απαίσια στη γεύση και τελικά δεν είναι διαίτης, γιατί φυσικά αν κάτι έχει λιγότερες θερμίδες από τη γνήσια εκδοχή του δεν σημαίνει πως τελικά δεν θα επιβαρύνει τη διατροφή σου αν προσπαθείς να χάσεις κιλά. Επομένως την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάποιον να αναφέρει τις λέξεις "γαλακτομπούρεκο light" με stevia αντί για ζάχαρη και γάλα χαμηλών λιπαρών, απλώς χαμογέλασε και χαιρέτα. Αν είναι να φας γαλακτομπούρεκο, φάτο με την κλασσική συνταγή των προγόνων σου και απόλαυσέ το μέχρι την τελευταία σιροπιαστή σταγόνα!
Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικοί από εμάς που θέλουν να χάσουν τέσσερα κιλά εδώ και πέντε μήνες αλλά η ζυγαριά δεν τους κάνει τη χάρη (σε κανέναν δεν χαρίζεται η κακίστρω) και έχουν βαρεθεί κάθε μέρα να πίνουν το πρωινό τους σε μορφή smoothie, παρόλο που όπως έχουμε πει και αυτά βοηθούν. Σε μία στιγμή απόγνωσης λοιπόν, τα συγκεκριμένα άτομα με τα τέσσερα κιλά να περισσεύουν (δεν θα αποκαλύψουμε την ταυτότητά τους για να τους προστατέψουμε από περαιτέρω ντροπή), ξεκίνησαν να αναζητούν συνταγές γλυκών με κάτω από 100 θερμίδες στο διαδίκτυο, το οποίο για όλα έχει να σου δώσει ένα αποτέλεσμα. Μετά από ορισμένες καταστροφικές προσπάθειες στην κουζίνα που οδήγησαν σε muffins με γεύση ελιάς και μορφή πλαστελίνης ενώ η συνταγή έλεγε βανίλια, και στα πρόθυρα της παραίτησης, βρέθηκαν μπροστά σε brownies που ισχυρίζονται πως είναι νόστιμα και έχουν μόνο 37 θερμίδες ανά κομμάτι. Και είναι αλήθεια!
*Μπορείς να προσθέσεις και 1/4 της κούπας κομματάκια σοκολάτας και τότε τα brownies σου θα φτάσουν τις 65 θερμίδες ανά κομμάτι, που εξακολουθεί να μην είναι καθόλου κακό.
**Η τελική γεύση θα είναι άκρως σοκολατένια με κυρίαρχο στοιχείο το κακάο. Αν θα ήθελες κάτι πιο γλυκό, πρόσθεσε λίγη ακόμα stevia ή μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να έχει απαλή υφή (για ένα περίπου λεπτό).
- Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και τοποθετούμε μέσα το μείγμα.
- Το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια περιμένουμε να κρυώσει τελείως για να το κόψουμε σε 9 ίσα κομμάτια.