- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ρευστό κέικ σοκολάτας σε 30’
Για τις στιγμές που θες να μασουλήσεις άμεσα κάτι σοκολατένιο
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόσες φορές έχεις πει τη φράση «αχ, να είχαμε κάτι γλυκό τώρα»; Αυτή η συνταγή είναι η απάντηση στις στιγμές που θες κάτι σοκολατένιο να μασουλήσεις άμεσα…Το αποτέλεσμα κολυμπάει –κυριολεκτικά- στη σοκολάτα και τα υλικά πιθανότατα βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια σου. Τι περιμένεις λοιπόν;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 22 εκ. αναμειγνύουμε το αλεύρι, την άσπρη ζάχαρη, το κακάο και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε την καστανή ζάχαρη, το κακάο και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Πασπαλίζουμε πάνω από τη ζύμη. Προσοχή: δεν ανακατεύουμε καθόλου, απλά ρίχνουμε από πάνω το καυτό νερό.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι η πάνω πλευρά του κέικ να δείχνει ψημένη.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό (ιδανικά με μια μπάλα παγωτό).